maandag, 7. februari 2005 - 11:00

Twijfel over rol Deetman Antheunisstraat

Den Haag

De Haagse VVD-fractie wil opheldering over de rol van burgemeester Deetman tijdens de belegering van het huis aan de Antheunisstraat, november vorig jaar. Fractievoorzitter Sander Dekker wil weten in hoeverre Deetman op de hoogte was van het onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) naar terreurverdachte Jason W. W. werd na een urenlange politieactie in de wijk Laakkwartier samen met een andere radicale moslim gearresteerd.

Afgelopen weekend werd bekend dat de AIVD Jason W. doelbewust naar het huis in aan de Antheunisstraat had gelokt. De AIVD had in de woning afluisterapparatuur geïnstalleerd. Dekker wil weten in hoeverre Deetman op de hoogte was van de plannen van de AIVD en hoeveel rekening er is gehouden met de veiligheid van de bewoners van het Laakkwartier. Ook wil Dekker weten wie toestemming heeft gegeven om W. met geweld te arresteren.

Maandag zullen o.a. Jason W. en Islam A. in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam voorkomen in een pro forma-zitting. Ze zullen onder andere worden vervolgd voor deelname aan een criminele organisatie en samenspanning.

© BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):