woensdag, 5. januari 2005 - 14:08

Twijfels over bekentenis Metselmoord

Den Haag

Het Openbaar Ministerie heeft zo haar twijfels over de bekentenis die de 34-jarige Hagenaar heeft afgelegd in de zaak van de “Metselmoord�. De Hagenaar verklaard alléén verantwoordelijk is. Dat bleek dinsdag in de rechtbank waar de zaak pro forma werd behandeld.

Volgens de officier van justitie is het onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig dat de kleine frêle man de twee grote mannen alleen heeft vermoord, terwijl hijzelf al meermalen in zijn linkerarm was gestoken. Vorige week liet de advocaat van de verdachte weten dat zijn cliënt de twee mannen uit zelfverdediging heeft doodgestoken.

Eind september trof de politie de lichamen van beide mannen aan in een muur in een voormalig winkelpand in de wijk Transvaal. Dat gebeurde tijdens een grootschalige politieactie, waarbij onder meer 22 panden werden doorzocht. De mannen werden sinds 12 augustus vermist. Ze zouden naar Den Haag zijn gegaan om geld uit een mislukte investering terug te eisen. Hun auto werd later teruggevonden in de Vlierboomstraat.
Provincie:
Tag(s):