dinsdag, 28. juni 2005 - 1:34

Twinport breidt uit op Coriopolis

Heerlen

Onlangs is Twinport Geleendal Beheer BV gestart met de uitbreiding van het Twinport complex op het bedrijventerrein Coriopolis te Heerlen. De nieuwbouw bestaat uit 'Twinpark', een parkeergarage met een capaciteit van circa 600 parkeerplaatsen en een uitbreiding van de bedrijfspanden van het Twinport complex met circa 4600 m² vloeroppervlak. Verwacht wordt dat de oplevering van de nieuwbouw medio 2006 zal plaatsvinden.

Twinport Geleendal Beheer BV heeft in nauw overleg met de gemeente Heerlen en de Hogeschool Zuyd samengewerkt om een passende oplossing te creëren voor de huidige parkeerproblematiek.

De Hogeschool Zuyd huurt de helft van de parkeerplaatsen in Twinpark. Zij speelt hierbij in op de groeiende behoefte aan parkeerplaatsen ontstaan door enerzijds de toename van het aantal buitenlandse studenten zonder OV-jaarkaart en anderzijds de groeiende mobiliteit van de medewerkers en relaties van de hogeschool t.g.v. haar functie als Euregionale Kennispoort.

De helft van de bedrijfsgebouwen is voor aanvang van de bouwwerkzaamheden al verhuurd aan Aevitae en Twinport Services. Aevitae, specialist in collectieve werkgevers en werknemers voorzieningen, huurt momenteel al bedrijfsruimte in het bestaande Twinport complex en wenst te beschikken
over extra bedrijfsruimte om in te spelen op de verwachte groei.

Twinport Services speelt in op de behoefte aan volledig gefaciliteerde bedrijfsruimte (50-250m2). Volledig ingerichte bedrijfsruimte, goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer, met flexibele huurvoorwaarden wat leidt tot een zeer hoge mate van kostenefficiency voor de huurder. Voor de resterende 2500m2 bedrijfsruimte zoeken wij nog geïnteresseerden.

De aanvang van de bouwwerkzaamheden voor Twinport fase IV is nog niet gepland. Pas na volledige ingebruikname van de huidige te realiseren bedrijfsruimte zal gestart worden met de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden voor Twinport fase IV. Het onbebouwde deel van het dak van de parkeergarage zal tot dat moment als groengebied ingericht worden.

Met de recente uitbreiding van het Technohouse middels Technocircle, de overige ontwikkelingen op het bedrijvenpark, alsook de onderhavige uitbreiding van het Twinport Complex tonen aan dat het bedrijfsterrein Coriopolis haar functie voor wat betreft hoogwaardig bedrijfsterrein en economische
motor van de gemeente Heerlen nog steeds waarmaakt.

Het project zal ca 9 tot 10 miljoen euro’s gaan kosten, waarvan de Gemeente Heerlen een bedrag van 280.000 euro bijdraagt.


© BON bericht/tekening: Cadac – Foto’s Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):