maandag, 11. juli 2005 - 15:49

Twintig aanhoudingen tijden dansevenement

Amsterdam

Afgelopen zaterdag werden bij het dansevenement Black Sensation ruim twintig personen gearresteerd voor drugsgebruik, illegale kaartverkoop, het verstoren van de openbare orde en mishandeling. Tenminste vijf personen raakten bij vechtpartijen gewond, waarvan één ernstig. Circa 170 mensen werden door EHBO - en GGD-personeel in het ArenA-complex verzorgd.

De meeste patiënten raakten onwel door alcohol- of drugsgebruik. Zeven van hen werden voor verdere behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Diverse onderlinge vechtpartijen bepaalden de sfeer op Black Sensation. Na een grote vechtpartij in de omgeving van de ArenA arresteerde de politie drie verdachten (19 tot 25 jaar). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 48-jarige man. Het slachtoffer werd met ernstig letsel aan gezicht en hoofd in een ziekenhuis opgenomen.

Het Horeca Interventie Team betrapte tientallen personen op druggebruik en handel in verdovende middelen. In de ArenA arresteerde de politie twee mannen nadat zij een beroving hadden gepleegd. Het duo wordt maandag voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):