vrijdag, 10. juni 2005 - 21:56

Uitbreiding beveiliging van Syrische elftal NeXXt 2005

Tilburg

De gemeente Tilburg en de politie Midden en West Brabant hebben in overleg met de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar (NeXXt 2005) besloten de beveiligingsmaatregelen rondom het Syrisch elftal uit te breiden. Reden hiervoor is een geactualiseerde dreigingsinschatting van de Algemene Inspectie & Veiligheids Dienst.

Tilburg is één van de speelsteden in het kader van het wereldkampioenschap Voetbal voor spelers tot 20 jaar. Een van de deelnemende teams is Syrië. Dit land speelt in elk geval de poulewedstrijden in het Willem II- stadion.

De gemeente en de politie hebben in het kader daarvan de afgelopen weken de nodige voorbereidingen getroffen ook in de beveiligingsfeer van het deelnemende team uit Syrië.
Naar aanleiding van recent binnengekomen informatie van de AIVD is besloten de beveiligingsmaatregelen rondom het Syrische team, dat in een hotel verblijft in de omgeving van Tilburg, te versterken.

Uit de analyse blijkt namelijk dat door verhoogde spanning tussen Arabische en Koerdische bevolkingsgroepen, er rekening gehouden moet worden met anti Syrische activiteiten rond het nationale voetbalteam van dat land. Over de genomen maatregelen worden geen mededelingen gedaan. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):