maandag, 7. november 2005 - 14:11

'Uitgebloeid tussen de tralies'

Schiphol

In opdracht van de officier van justitie te Haarlem is maandag een persoon aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting in de nacht van 26 op 27 oktober 2005 in het cellencomplex op Schiphol-Oost. Tijdens die brand zijn 11 personen om het leven gekomen. De nu aangehouden persoon was ten tijde van het ontstaan van de brand in het betreffende cellencomplex gedetineerd. Dit heeft het Openbaar Ministerie(OM) maandag bekendgemaakt.

Dinsdag zullen de slachtoffers van de brand op het cellencomplex van Schiphol worden herdacht. De herdenking zal om 15.30 uur aanvangen in de hangar van Jet Support op Schiphol-Oost. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst, die bedoeld is voor nabestaanden en direct betrokkenen, zullen de ministers Donner (Justitie) en Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) een korte toespraak houden, evenals burgemeester Hertog van de gemeente Haarlemmermeer.

Om 16.00 uur wordt er één minuut stilte in acht genomen. Vandaag geven de vele bloemen, die door familieleden of anderen zijn gelegd, de treurigheid voor de dag van de herdenking weer. Van woensdag 26 op donderdag 27 oktober brak rond 24.00 uur in het Justitiële cellencomplex op Schiphol een zeer grote brand uit. Elf mensen stierven in hun cel aan de gevolgen van de brand. Een aantal anderen mensen waaronder mensen van de marechaussee moesten met ademhalingsmoeilijkheden worden opgenomen.
Provincie:
Tag(s):