maandag, 10. oktober 2005 - 14:09

Uitgever Wegener schrapt weer banen

Apeldoorn

Bij Wegener, uitgever van de drie Brabantse regionale kranten, staan tientallen banen op het punt te verdwijnen. Het concern is van plan de productie van advertentiepagina's uit te besteden. Met deze activiteit zijn, verdeeld over de zes uitgeverijen, 170 arbeidsplaatsen gemoeid.

Het besluit is een uitvloeisel van een onderzoek naar nieuwe besparingsmogelijkheden. "Een advertentiepagina maken kost 140 euro. Uitbesteding scheelt de helft", aldus de heer Busweiler, lid van de raad van bestuur van Wegener.

Door de activiteit af te stoten, verdwijnen vijftig arbeidsplaatsen, een deel direct en een deel op termijn. Circa vijftig medewerkers komen terecht bij de bedrijven die de advertenties voor Wegener gaan leveren, de rest krijgt elders binnen het bedrijf emplooi, aldus Busweiler. Het besluit is voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad.

Wegener geeft onder meer regionale kranten uit en kampt met teruglopende advertentie-inkomsten en krimpende oplages. Het bedrijf schrapt al jaren in zijn personeelsbestand om het omzetverlies op te vangen.

©BON
Provincie:
Tag(s):