zaterdag, 13. augustus 2005 - 22:24

Uitmarkt 2005 breekt los

Amsterdam

De Uitmarkt vindt voor de 28ste keer plaats in Amsterdam van 26 augustus tot en met 28 augustus.Tijdens het gratis toegankelijke festival presenteren talloze artiesten, gezelschappen en culturele instellingen zich aan het publiek. Het festivalterrein is geconcentreerd op het Museum- en Leidsplein en, nieuw dit jaar, in het Vondelpark. Daar wordt de Uitmarkt Junior gehouden, een Uitmarkt met een complete kinderprogrammering.

Dans in Paradiso en de Melkweg
In Paradiso (zaterdag) en de Melkweg (zondag) is een uitgebreid programma van voornamelijk moderne dans te zien. Maar ook op andere podia wordt dans in al zijn verscheidenheid getoond met o.a. Het Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet, Introdans, Leine en Roebana, Pere Gay I Faura, Dance Works Rotterdam, Jérome Meyer & Isabelle Chaffaud en Het Nederlands Dans Theater.

Cultuurfonds live
In een spiegeltent op het Museumplein zal het Prins Bernhard Cultuurfonds een gevarieerde mengeling van artiesten en gezelschappen presenteren, die zij financieel heeft ondersteund. De artiesten die daar onder meer te vinden zijn zijn de West Coast Big Band,Jeugddanstheater Plankenkoorts, dansgezelschap ISH en het Volksoperahuis.

Informatie en kaartverkoop
In de tent van het Amsterdams Uitburo op het Museumplein en bij de AUB-Ticketshop op het Leidseplein staan AUB-medewerkers klaar om het publiek wegwijs te maken op de Uitmarkt en is het Uitmarkt-programma gratis verkrijgbaar. Tevens is dit programma tijdens verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en bij stands van de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de Hobbemastraat en in het Vondelpark. Zowel i n de AUB-tent als in de AUB-Ticktetshop zullen tijdens de Uitmarkt kaarten verkocht worden voor voorstellingen die het komende seizoen te zien zullen zijn in de deelnemende theaters (mits de voorverkoop al begonnen is).
Categorie:
Tag(s):