vrijdag, 29. april 2005 - 14:50

Uitvaart Claudia Harteveld en dochters

Zoetermeer

De slachtoffers van het familiedrama in Zoetermeer zijn vrijdag begraven. Om 11:00 uur begon de uitvaartdienst van 31-jarige Claudia Harteveld en haar dochtertjes Charlotte en Marieke. Enkele honderden nabestaanden en betrokkenen kwamen bijeen voor de kerkdienst in de Nicolaaskerk. Na afloop van de dienst lieten de klasgenootjes van Charlotte en Marieke ballonnen op ter nagedachtenis aan de meisjes.

Buiten de kerk sloegen na afloop van de dienst tientallen belangstellenden de afscheidsplechtigheid stilzwijgend gade. De twee witte lijkwagens werden voorgegaan door een auto volgeladen met bloemen, kransen en enkele knuffelbeesten.

Vorige week vrijdag bekende de man van Harteveld zijn echtgenote en twee dochters te hebben vermoord. Diezelfde dag werden, op aanwijzingen van de man, de stoffelijke overschotten van de slachtoffers in een bos bij het Brabantse Alphen-Chaam gevonden. De lichamen zijn op vrijdagavond overgebracht naar het Nederlands Forensische Instituut in Rijswijk alwaar door sectie de doodsoorzaak vast is komen te staan.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):