woensdag, 2. maart 2005 - 15:21

'Un pausiekoâh, daah gaan wè voâh!'

Den Haag

Al maanden zijn spreekkoren onderwerp van gesprek binnen de voetbalwereld. De politiek vindt dat het aan de voetbalbond KNVB en de clubs is om uitwassen van fysiek en verbaal geweld in en rond de stadions te bestrijden. Al jaren liggen verschillende plannen klaar waar niks mee wordt gedaan. Terwijl de veldbeheerder woensdagochtend het veld sneeuwvrij aan het maken is voor de kwartfinale van de Amstel Cup, is ADO druk bezig de supporters aan te zetten tot het vormen van ‘posiekoortjes’.

Onder het motto 'Un pausiekoâh, daah gaan wè voâh' zal de komende week het komisch duo Van Dijk en Gelauff in onvervalst Haags aandringen op het bezigen van louter 'positieve koortjes'. ADO Den Haag is daarvoor campagne gestart met onder andere radio- en tv-commercials op Radio en TV West en met advertenties in de Haagsche Courant en huis-aan-huisblad De Posthoorn.

Woensdagavond speelt ADO Den Haag thuis in het Zuiderparkstadion in de kwartfinale tegen Ajax. Uiteraard staan de ‘positieve koortjes’ rondom de wedstrijd centraal. Van Dijk en Gelauff zullen voorafgaand aan de aftrap op het veld een act opvoeren waarin dezelfde boodschap zal klinken.

‘De typetjes 'Van Dijk en Gelauff' zijn onlangs in het kader van de viering van het honderdjarig jubileum in het Fortis Circustheater geïntroduceerd. Het door de entertainers Fred Zuiderwijk en Rob Andeweg gecreëerde en vertolkte duo zorgde toen op Muppet Show-achtige wijze voor de nodige komische intermezzo’s’, aldus communicatiemanager Steven de Haseth op de ADO-website.

©BON
Provincie:
Tag(s):