zondag, 18. december 2005 - 12:16

Unieke kijk op leven Geert Wilders

Sittard-Geleen

De regionale omroep TV Limburg start op Eerste Kerstdag met een unieke uitzending over Geert Wilders. Programmamaker Dion Graus heeft als buitenstaander de mogelijkheid gekregen het Tweede-Kamerlid uit Venlo een tijd te mogen volgen.

De docusoap geeft onder de titel ‘Wild, Wilder, Wilders’ een kijk in het leven van de bedreigde politicus. De programmamaker praat met Wilders over diens verleden wat uniek materiaal oplevert. Ze bezoeken onder andere zijn oude zolderkamer, zijn stamkroeg en het stadion van zijn favoriete voetbalclub.

De Limburgse TV zender heeft als een van de weinigen de mogelijkheid gekregen Wilders van dichtbij mee te maken. Zo mocht de programmamaker meerijden met de Venlose volksvertegenwoordiger in zijn gepantserde auto en kreeg hij toestemming om op diens strengbeveiligde werkkamer te komen. Niet alles was voor het TV-programma geoorloofd. Zo mochten naasten van Wilders niet worden geïnterviewd en moest het team ook rekening houden met veiligheidsprocedures

Het programma is voor de Limburgse TV-maker niet zonder gevolgen geweest. Zo was de bewegingsvrijheid van programmamaker Graus zelf ook beperkt en heeft hij inmiddels aangifte gedaan van schriftelijke bedreigingen.

Van de docusoap met Wilders, die deels in het dialect is gesproken, zullen zo’n 8 tot 10 afleveringen worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):