maandag, 20. juni 2005 - 11:15

Unieke samenwerking vijf Zwolse voetbalclubs

Zwolle

Een grote bestelling, een lagere prijs. Die gedachte ligt ten grondslag aan het unieke samenwerkingsproject tussen vijf Zwolse amateur voetbalclubs. Spelers worden (nog) niet aan elkaar uitgeleend maar het inkopen van bier en kleding gaat vanaf heden gezamenlijk. Dat levert een korting op van maximaal 25 procent.

CSV ’28, HTC, SVI, WVF en VV Berkum, vijf zaterdag voetbalclubs hebben de handen ineen geslagen. Die samenwerking moet leiden naar het bedingen van fikse kortingen als het de inkoop van bier en kleding betreft. De vijf clubs hebben een gezamenlijk contract met Olympus Sport getekend. Een opvallende samenwerking in de Zwolse voetbalwereld want voorheen waren de clubs eilandjes die dreven op individuele inspanningen. Maar de huidige tijd vraagt om samenwerking en daar zijn de vijf clubs zich terdege van bewust.

Niet meedoen betekent dief van eigen portemonnee. Het gezamenlijk inkopen van kleding heeft ook meerwaarde naar de sponsors toe die hun logo nu op meerdere tenues terugzien. De huidige samenwerking kan in de toekomst mogelijk worden uitgebreid naar andere leveranciers. Daarbij wordt ook gedacht aan de levering van energie.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Archieffoto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):