dinsdag, 11. oktober 2005 - 12:34

UWV-ambtenaar krijgt rake klappen tijdens inspectie

Eck en Wiel

Een 50-jarige opsporingsmedewerker van het UWV (Uitvoering Werknemers Verzekeringen) is maandagmiddag tijdens zijn werk bedreigd en mishandeld. Het UWV hield samen met partners als de Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Marechaussee en de Vreemdelingenpolitie een grote conrole op werkzaamheden in de fruitteelt.

De man was met collega’s bezig met een controle bij een bedrijf aan de Vlissingsestraat in Eck en Wiel, toen hij zag dat er een paar mensen wegrenden. Toen ze naar de weggerende mensen op zoek gingen en op het terrein rondkeken, kwamen er twee boze mannen van 50 en 21 jaar op hen aflopen.

Inmiddels waren de controleurs in hun auto gestapt. Toen de twee mannen kenbaar maakten dat ze wilden praten, draaide de controleur het raampje open. Hierop begon een van de mannen te schelden en te vloeken en vroegen wat de controleurs daar deden. Nadat zij dit hadden uitgelegd, kregen ze te horen dat ze er niks te zoeken hadden en moesten verdwijnen.

De mannen werden steeds bozer en op een gegeven moment probeerde een van hen het portier van de auto te openen. Dat lukte niet en daarop sloeg de man meerdere keren tegen de ruit. Hij pakte de 50-jarige vast en trok aan zijn kleren die hierdoor scheurden. Daarna sloeg hij de controleur meerdere keren tegen zijn hoofd. Die stapte uit om zich beter te kunnen verweren, maar kreeg daarbij weer klappen. Toen hij terugsloeg, begon de andere man ook te slaan.

Ze eisten dat de 50-jarige het terrein verliet en zijn auto achter zou laten. Op dat moment kwamen er politiemensen bij, die de mannen hebben aangehouden. Tijdens de aanhouding uitten de mannen opnieuw bedreigingen tegen de 50-jarige. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.
Provincie:
Tag(s):