zaterdag, 12. februari 2005 - 13:36

UWV beerput barst open

Hengelo

De Enschedeër die afgelopen donderdag met zijn bestelbusje de hal van het UWV gebouw binnenreed, heeft met zijn actie veel bijval van het publiek gekregen. Op de internetsite van TC Tubantia barst het van de reacties van gefrustreerde mensen die dezelfde ervaringen met het UWV hebben als de man die het gebouw binnen-denderde.

De meeste mensen keuren de gevaarlijke actie af maar hebben alle begrip voor de frustraties van de Enschedeër. De ervaringen van de mensen zijn bijna allemaal negatief. Enkele voorbeelden: behandeld worden als een nummer, niet teruggebeld worden, lang wachten op geld, van het kastje naar de muur, post die kwijt raakt, traag , slordig, onbereikbaar, onmenselijk, enz, enz. Ook komt Tubantia met een artikel dat mensen binnen het UWV van boven af de opdracht krijgen om zo veel mogelijk bezwaarschriften van de WAO-herkeuring af te wijzen.

Veel mensen roepen nu om ingrijpen van de politiek in Den Haag. Ook klagen klanten van het UWV dat op elke vierkante meter een kleerkast van een bewaker staat. Frappant detail is dat toen ondergetekende afgelopen donderdag een paar foto's wilde maken van de 'rampplek' bij het aan komen lopen al werd bestormd door twee overijverige beveiligheidsmensen (zie foto) die wilde verhinderen dat er foto' s gemaakt werden.
©BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):