dinsdag, 13. september 2005 - 18:16

Vacatures voor vrijwilligers

Groningen

Vanaf nu kunnen inwoners van onze provincie op www.vrijwilligersgroningen.nl zoeken naar vacatures voor vrijwilligers. (Toekomstige) vrijwilligers kunnen zoeken op o.a. plaats, werksoort, instelling en aantal uren, om zo een vacature te vinden die bij hen past. Bovendien kunnen organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers hun vacature op de site plaatsen. Op dit moment staan al zo'n 900 actuele vacatures op vrijwilligersgroningen.nl. Verder kunnen vrijwilligers, organisaties en bedrijven adviezen, tips, nieuws en een activiteitenagenda op de site vinden.

Doel van www.vrijwilligersgroningen.nl is om vrijwilligerswerk in de stad en provincie Groningen te stimuleren. Doelgroepen van de site zijn niet alleen (toekomstige) vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties, maar ook het bedrijfsleven en het onderwijs. Zowel vanuit het bedrijfsleven als scholen wordt steeds meer aan vrijwilligerswerk gedaan, vaak via nieuwe vormen als werknemersvrijwilligerswerk en maatschappelijke stages.

De site bevat ook een infotheek met achtergrondinformatie en voorbeelddocumenten, bijvoorbeeld over hoe je een sponsorbrief schrijft, hoe je een vrijwilligerscontract opstelt en over maatschappelijk betrokken ondernemen. Verder is er een filmpje over het bestuur van zwembad De Tobbe in Slochteren, en wat er komt kijken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie en het ontwikkelen van rijwilligersbeleid.

Alle vrijwilligerssteunpunten in de provincie werken mee aan de site. Vrijwilligers en organisaties kunnen overigens niet alleen op de site terecht voor vragen en aanmeldingen, maar ook bij de steunpunten zelf. De website is gebouwd in opdracht van de provincie Groningen, in het kader van het beleidsspeerpunt versterking van vrijwilligerswerk. De site is een coproductie van het CMO Groningen en de Vrijwilligerszaak van Stiel, en is gebouwd door het ICT Innovatiecentrum van het Noorderpoortcollege. ©BON
Provincie:
Tag(s):