dinsdag, 19. juli 2005 - 21:26

Vakantieroutes komend weekend bomvol

Badhoevedorp

De ANWB verwacht voor het komend weekend grote verkeersdrukte op de Europese vakantieroutes. In Nederland beginnen de vakanties van de basisscholen in de regio Noord en gaat in het zuiden de bouwvak met vakantie. In Frankrijk wordt het één van de drukste weekends van de zomer. Speciaal daarom zendt de wereldomroep tijdens 'zwarte zaterdag' live uit vanuit het steunpunt Lyon.

Frankrijk
In Frankrijk wordt het één van de drukste weekends met lange files op de wegen naar het Zuiden en het Westen, dat voorspelt de ANWB. De bond verwacht vooral zaterdag veel vertraging op de snelwegen in de Rhône-vallei (A6, A7). Bovendien is zondag in Parijs de finish van de Tour de France. Dat zal veel Belgen en Nederlanders naar de Franse hoofdstad trekken. De binnenstad van Parijs wordt afgesloten voor verkeer. De rondweg blijft wel gewoon open.

België
In België zijn het vooral werkzaamheden die voor vertraging zorgen. Bij Antwerpen krijgt de ringweg een uitgebreide opknapbeurt en in de Ardennen zijn ze aan het werk aan de E25 en de E411, twee belangrijke vakantieroutes naar het Zuiden.

Duitsland
Ook op de Duitse snelwegen staan dit weekend veel files, waarschuwt de ANWB. Bij de oosterburen beginnen de schoolvakanties in de deelstaten Hessen, Rheinland-Pfalz en Saarland.

Grote knelpunten zijn de snelwegen rond Hamburg, de A 1 en de A 7. In Zuid-Duitsland de A 9 Neurenberg - München, de A 8 München – Salzburg en de rondweg van München, de A 99. Op de wegen ten zuiden van Mannheim is het dit weekend ook een stuk drukker dan normaal. Dat heeft te maken met de Formule 1 races op het circuit van Hockenheim.

Oostenrijk en Zwitserland
In Oostenrijk en Zwitserland verwacht de ANWB vooral lange files bij de tunnels. In Oostenrijk is de Tauerntunnel (A 10) een belangrijk knelpunt en in Zwitserland de St. Gotthardtunnel (A 2)

Nederland
In Nederland gaan de basisscholen in de regio Noord dicht en begint in het zuiden de bouwvak. Vertrekkende vakantiegangers moeten aanstaande vrijdag bij Nijmegen en Tilburg rekening houden met vertraging. Dit vanwege de vele bezoekers aan de feestelijke intocht van de Vierdaagse van Nijmegen en aan de Tilburgse Kermis. Tot 31 juli komen daar meer dan één miljoen bezoekers op af.
Categorie:
Tag(s):