donderdag, 12. mei 2005 - 9:45

Valencia is nog steeds in de race voor Kalou

De kans dat Salomon Kalou Feyenoord deze zomer verlaat wordt met de dag groter. Volgens de aanvaller uit Ivoorkust heeft de Spaanse grootmacht zich opnieuw bij de Rotterdammers gemeld, dit staat te lezen in het Algemeen Dagblad.

Vorige week sloeg de stadionclub een bod van 7,5 miljoen euro af. ,,Valencia is nog steeds heel serieus, zo begrijp ik. Het lijkt me een mooie club om voor te spelen. Natuurlijk ligt de bal eerst bij Feyenoord, maar wellicht moet ik binnenkort zelf ook een keuze maken", aldus Kalou.

De aanvaller is eveneens in gesprek met Feyenoord over het openbreken van zijn contract. Kalou kan bijtekenen tot 2009. Een vertrek van het goudhaantje is voor de Rotterdamse club alleen bespreekbaar voor bedragen, die PSV en Ajax ontvingen voor de transfers van Arjen Robben en Christian Chivu naar respectievelijke Chelsea en AS Roma.

De club van Robben heeft ook belangstelling voor de jonge Ivoriaan. Een transfer naar de Londense club lijkt echter uitgesloten, omdat Kalou een niet EU-speler is. Voor een werkvergunning in Engeland moet de spits een bepaald aantal interlands voor zijn land afgewerkt hebben.

Kalou is inmiddels wel een procedure gestart om het Nederlands staatsburgerschap te verkrijgen.
Categorie:
Tag(s):