woensdag, 6. juli 2005 - 8:35

Valencia wint strijd om Kromkamp

Eindelijk is er en doorbraak geforceerd in de transferperikelen rondom Jan Kromkamp. Volgens het Algemeen Dagblad is AZ tot een akkoord gekomen met Valencia over een overstap van de 24-jarige rechtsback naar Spanje.

De club van Patrick Kluivert verblijft momenteel in Ermelo en onderhandelde de afgelopen dagen met de Alkmaarse club. De Spaanse grootmacht legt het lieve sommetje van acht miljoen euro voor de international op tafel.

Officieel beklonken is de transfer echter nog niet. AZ heeft juristen aan het werk gezet om de bankgaranties van Valencia minutieus te onderzoeken en over de betalingstermijnen moet ook nog overeenstemming bereikt worden. AZ wil het hele bedrag ineens incasseren. De Spanjaarden betalen liever in termijnen.

Ook de medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Kromkamp werd eind vorig seizoen immers geopereerd aan zijn enkel. Mochten de laatste plooien glad gestreken worden, dan troeft Valencia het FC Porto van trainer Co Adriaanse af in de strijd om Kromkamp.

Ook de Portugezen dongen lange tijd naar de handtekening van de speler, die vijf jaar geleden voor een habbekrats overkwam van Go Ahead Eagles.
Categorie:
Tag(s):