zaterdag, 5. februari 2005 - 18:22

Valentijns-korting bij castratie kater

Waterland

De Dierenbescherming afdeling Waterland houdt vanaf Valentijnsdag weer een kortingsactie voor castratie en sterilisatie van katten. Van 14 februari tot en met 28 februari 2005 kunnen particulieren een korting van (minimaal) € 10,- krijgen op de kosten van de operatie bij dierenartsen in de regio Waterland.

Met deze actie benadrukt de Dierenbescherming nog eens hoe belangrijk het is, dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun dier te laten ‘helpen’. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen dieren worden vermeden: ongewenste nesten jonge dieren en nog meer katten in Nederland.

In de Nederlandse asielen zitten heel veel katten. Vooral in de zomermaanden levert dat overvolle hokken op. Alleen verantwoord huisdierenbezit kan hier verandering in brengen. ‘Nestjes zijn zo leuk voor de kinderen’, ‘Dat is toch de natuur van zo’n dier’ en ‘De kittens raak ik heus wel kwijt’ zijn vaak de niet goed doordachte argumenten. Natuurlijk zijn ze schattig, die kleine katjes. Voor het eerste nest is vaak wel plaats bij buren of vrienden. Maar daarna rest het asiel of het leven als zwerfkat. Om hieraan iets te doen, organiseert de Dierenbescherming de castratie actie onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Naast de bijdrage van de Dierenbescherming zijn er een aantal dierenartspraktijken in de regio Waterland, die onze actie steunen en geven nog een extra korting van € 5,- per behandeling. Zij verrekenen dit bedrag direct in de nota. Dit betreft de praktijken:

Dierenartsenpraktijk De Rijp-Middenbeemster
Schoener 2
De Rijp

Dierenartsenpraktijk Monnickendam
J. Nieuwenhuyzenlaan 12a
Monnickendam

Dierenartsenpraktijk Landsmeer
Dorpsstraat 64
Landsmeer

Dierenarts A.G. Schuur
Waterlandlaan 102
Purmerend

Dierenartsenpraktijk Volendam
C.J. Conynstraat 20
Volendam

Om de bijdrage van de Dierenbescherming te ontvangen dient de originele gespecificeerde nota van de dierenarts door de eigenaar van het betreffende dier te worden opgestuurd naar:
Dierenbescherming Waterland, o.v.v. ‘Valentijnsactie 2005’, Westerweg 70, 1446 AG Purmerend. Vergeet niet de naam van het dier en het rekeningnummer te vermelden, waarop de bijdrage kan worden bijgeschreven. U ontvangt voor elke castratie/sterilisatie binnen de actieperiode € 10,- retour.

Voor meer informatie:
Dierenbescherming afdeling Waterland
Stephanie Speets
Tel. 06-51 82 07 44

©BON
Provincie:
Tag(s):