woensdag, 9. november 2005 - 12:28

Vals alarm vervuide cocaïne

Arnhem

De Arnhemse hulpverleningsdiensten hebben gisteren de harddrugsgebruikers in de stad gewaarschuwd voor vervuilde cocaïne die in omloop was. Er is vooralsnog geen verontreinigde coke aangetroffen, maar de hulpverleningsdiensten adviseren verslaafden het 'zekere voor het zekere te nemen en niet te gebruiken'.

De politie sloeg alarm nadat gistermorgen een tweede verslaafde onwel was geworden en in het ziekenhuis belandde. Maandagmiddag werd al een junk met hartkloppingen, klachten aan de ogen en een droge mond opgenomen. Die symptomen komen overeen met de klachten van verslaafden in Amsterdam, waar de afgelopen dagen met antropine vervuilde cocaïne werd aangetroffen en vier gebruikers zijn opgenomen in het ziekenhuis.

In samenspraak met Hulpverlening Gelderland-Midden, verslavingscentrum De Grift en gemeente werd besloten flyers uit te delen onder de verslaafden. Volgens een woordvoerster is aan de cocaïne niet te zien of het is vervuild.

Een monster van de verdachte drugs is gisteren met spoed door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht. Gistermiddag bleek de coke geen vervuilde stoffen te bevatten.
Provincie:
Tag(s):