maandag, 10. januari 2005 - 10:34

Van Barneveld opnieuw winnaar Lakeside

Den Haag

Raymond van Barneveld heeft zondagavond opnieuw de Lakeside Darts gewonnen. Voor de 37-jarige Hagenaar was het de vierde maal in zijn carrière. Barney versloeg in de finale de Engelsman Martin Adams met grote overmacht. Van Barneveld won er eerder in 1998, 1999 en in 2003.

De finale was een eenzijdige vertoning. Adams wist spectaculair te open met een ‘180’, maar zakte daarna snel in. Van Barneveld gooide geconcentreerd en wist al snel een ruime voorsprong te nemen. Martin Adams stribbelde nog even tegen, maar al na anderhalf uur was zijn lot beslecht.

Met zijn vierde overwinning verdiende Raymond van Barneveld ruim 72.000 euro. Het toernooi in Frimley Green geldt als het meest aansprekende dartstoernooi ter wereld en word gezien als het officieuze wereld kampioenschap. Volgend jaar zal Barney zeker terug keren. Dan hoopt de Hagenaar het record van Engelsman Eric Bristow te evenaren en voor de vijfde maal de voormalige The Embassy te winnen.

Woensdagmiddag wordt Van Barneveld in het stadhuis in Den Haag gehuldigd. “De gemeente roept Hagenaars op massaal aanwezig te zijn,� zei een woordvoeder van de gemeente maandag. De huldiging begint om 12.00 uur op de eerste verdieping, die uitkijkt over de centrale hal van het stadhuis.

© BON
Provincie:
Tag(s):