zondag, 23. januari 2005 - 21:54

Van Basten blij met keuze Yildirim

De KNVB is verheugd dat sc Heerenveen-aanvaller Ugur Yildirim heeft laten weten in internationaal verband te willen uitkomen voor Nederland. De 22-jarige Yildirim, die over zowel een Nederlands als Turks paspoort beschikt, maakte dit zaterdagavond bekend in Heerenveen.

Ook bondscoach Marco van Basten reageerde blij verrast op het nieuws. Van Basten over Yildirims keuze: 'Ik ben blij - en met mij ongetwijfeld alle voetballiefhebbers in Nederland - dat Ugur Yildirim heeft aangegeven voor Nederland te willen uitkomen. Ugur is een uitstekend voetballer en een verrijking voor de Oranjeselectie. Ik ben me ervan bewust dat Ugur voor een zeer moeilijke keuze stond. Hoewel hij is geboren en opgegroeid in Nederland, weet ik dat hij zich in zijn hart ook erg verbonden voelt met Turkije en de Turkse gemeenschap. Dat hij uiteindelijk toch voor Nederland heeft gekozen is voor de voetballer Yildirim verstandig, omdat hij hier zijn hele leven heeft gevoetbald en is gewend aan onze speelstijl'.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 9 februari een oefenwedstrijd in en tegen Engeland. De persconferentie waarin de bondscoach een toelichting geeft op de definitieve selectie voor dit duel, vindt vrijdag 4 februari om 12.00 uur plaats.
Categorie:
Tag(s):