donderdag, 26. mei 2005 - 18:27

Van Basten tevreden

Het Nederlands elftal is de extra trainingsstage, als voorbereiding op de WK-kwalificatieduels met Roemenië (4 juni) en Finland (8 juni), begonnen zonder Ruud van Nistelrooy. De spits van Man. United kreeg van de Engelsen geen vrijaf en meldt zich komende week pas in Noordwijk.
<BR>
<BR>Marco van Basten maakte geen punt van zijn afwezigheid en toonde zich tevreden over de oranjeklanten die wel aanwezig waren.

De Oranje-groep trainde woensdagmiddag zonder de geblesseerden Arjen Robben, Khalid Boulahrouz en Wesley Sneijder. Eerstgenoemde kampt nog altijd met zijn enkel en werd - evenals eerder deze week in Zeist -, begeleid door fysiotherapeut Rob Ouderland. Boulahrouz liep bij het laatste competitieduel van zijn club HSV een kwetsuur aan zijn knie op en kwam op dag een van de extra stage niet in actie.

Sneijder (gekneusd middenvoetsbeentje) verrichtte onder leiding van inspanningsfysioloog Luc van Agt lichte loop- en baloefeningen. Ajacied en Onder 20-spits Ryan Babel liet de eerste 'handbal'-oefeningen met de groep wegens een lichte handblessure eveneens aan zich voorbijgaan, maar is verder fit.

Van Bronckhorst en Makaay ontbreken vanwege respectievelijk de laatste competitieronde in Spanje (29 mei) en de Duitse bekerfinale (28 mei). PSV'ers Zoetebier, Bouma, Lucius, Ooijer, Van Bommel, Cocu en Vennegoor of Hesselink zijn niet beschikbaar voor de extra trainingsdagen in verband met de voorbereiding van hun ploeg op de Amstel Cup-finale, komende zondag tegen Willem II.

Bij de voetballers die wel meetrainden, zitten onder anderen Ron Vlaar, Olaf Lindenbergh, Barry Opdam (AZ), Robin van Persie (Arsenal) en Kiki Musampa (Manchester City), spelers die nog nooit, of lang niet geselecteerd zijn. Van Basten hoopt tijdens de driedaagse bijeenkomst een beter beeld te krijgen van dat soort voetballers.

"Ze hebben de kans zich deze dagen in de kijker te spelen'', aldus de bondstrainer. "Ondanks de afwezigen hebben we een goede groep voetballers bij elkaar en kunnen we gericht werken. We doen standaardoefeningen waarin ze zich kunnen onderscheiden. Het is zeker niet zo dat ik mijn selectie voor de dubbele interland al helemaal rond heb. Ik moet zeggen dat de nieuwe jongens een zeer goede indruk op me hebben gemaakt.''
Categorie:
Tag(s):