woensdag, 9. november 2005 - 0:19

Van Bommel geblesseerd

Mark van Bommel heeft tijdens de late middagtraining van het Nederlands elftal een zware enkelblessure opgelopen. Zijn eerste training na zijn terugkeer in Oranje duurde precies een uur. Toen kwam hij ongelukkig in botsing met George Boateng, die bovenop zijn enkel viel en kon meteen niet verder.

Van Bommel heeft waarschijnlijk een enkelband verrekt, maar de blessure kan ook nog ernstiger zijn. Direct na de botsing zat er zoveel vocht in het gewricht dat pas morgen in het ziekenhuis definitief duidelijk wordt of de enkelband alleen maar verrekt is, of mogelijk ook ingescheurd. "Spelers die er in de buurt stonden, hoorden een knak'', zei bondscoach Marco van Basten na de training.

Van Bommel kan zaterdag in ieder geval niet spelen in de wedstrijd tegen Italië in de Amsterdam ArenA en is - mocht het inderdaad om een verrekte enkelband gaan - waarschijnlijk nog veel langer uitgeschakeld.

Ook Boateng verliet geblesseerd het veld; hij heeft waarschijnlijk de binnenband van zijn rechterknie verrekt. De medische staf van Oranje gaat ervan uit dat ook hij niet tegen Italië kan spelen. Naast Van Bommel en Boateng zijn ook Van Nistelrooij, Boulahrouz en De Jong geblesseerd. Het laatstgenoemde trio kan waarschijnlijk donderdag weer bij de groep aansluiten.

Vanwege de drie blessures riep Van Basten twee nieuwe spelers (Jaliens en Cairo) op, zodat hij toch met een groep van 22 spelers kon trainen. Na de tegenslag van dinsdag besloot hij niet opnieuw voetballers aan zijn selectie toe te voegen. "Nee, dan blijven we bezig. Het houdt een keer op natuurlijk. Als de drie geblesseerden weer fit zijn, hebben we weer normale aantallen in de selectie,'' aldus Van Basten.
Categorie:
Tag(s):