zondag, 30. oktober 2005 - 22:39

Van Bommel scoort bij winnend Barça

FC Barcelona heeft de tweede plaats in de Primera División ingenomen. In Camp Nou werd Real Sociedad volledig overklast: 5-0.

Het openingsdoelpunt kwam op naam van Mark van Bommel, die de hele wedstrijd speelde. De middenvelder rondde in de zeventiende minuut een voorzet van Ronaldinho beheerst af. Het zou een voorbode zijn van een mooie Catalaanse avond.

Na ruim een half uur ruilden de hoofdrolspelers van het openingsdoelpunt van rol. Van Bommel vond Ronaldinho, die met een diagonaal schot doelman Asier Riesgo kansloos liet. In de 60ste minuut schoot de Braziliaan een vrije trap binnen en nadat Sociedad-aanvaller Gari Uranga niet veel later zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, was de wedstrijd gespeeld.

In de slotfase kopte aanvoerder Carles Puyol nog een corner binnen en mocht invaller Henrik Larsson ook zijn doelpuntje meepikken.

Door de overwinning staat Barça op de tweede plaats in de Primera División, op twee punten achterstand van koploper Osasuna.