donderdag, 10. november 2005 - 16:19

'Van Bommel weer helemaal terug in beeld bij Oranje'

Marco van Basten heeft pechvogel Mark van Bommel een hart onder de riem gestoken. De bondscoach liet donderdag weten dat de middenvelder van FC Barcelona ondanks zijn blessure weer helemaal in beeld is bij Oranje.

Hoewel Van Basten vorige week nog eens duidelijk maakte dat hij voor de positie van rechtermiddenvelder de voorkeur gaf aan Danny Landzaat en Wesley Sneijder en dat Van Bommel pas derde in de pikorde was, blijkt hij daar nu heel al weer anders over te denken. Op de persfconferentie van vandaag in Noordwijk gaf Van Basten aan dat de concurrentiestrijd weer helemaal open is, mede omdat Ajacied Sneijder de laatste tijd niet de juiste vorm zou hebben.

Ook liet hij weten dat hij nog een gesprek met de oud-PSV'er wil om 'lucht te klaren'. Van Basten had dat eigenlijk in de aanloop naar het oefenduel tegen Italië willen doen, maar de speler gaf na zijn ongelukkig opgelopen enkelblessure aan dat zijn hoofd er even niet naar stond.

Daarnaast kan een fitte Van Bommel volgens de bondscoach gewoon weer rekenen op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal, mits hij bereid is om zich aan zijn taken te houden.
Categorie:
Tag(s):