maandag, 11. april 2005 - 10:28

Van Dam sluit test succesvol af

Na reeds een drietal tests te hebben afgerond in respectievelijk Monza, Le Mans en Valencia, heeft Carlo van Dam afgelopen woensdag en donderdag (6 en 7 april) in Oschersleben een uitstekende prestatie geleverd. Realiseerde de inwoner uit Vlaardingen op de eerste testdag nog een nette vijfde positie, werd het harde werken van Van Dam tijdens de afsluitende testdag beloond met een eerste plaats!

Met de start van het Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap op 1 mei op Zolder (België) in het vooruitzicht, zette de 19-jarige coureur op Duitse bodem een sterk optreden neer. Onder droge weersomstandigheden maakte Van Dam op de eerste dag veel kilometers en was continu in de top vijf terug te vinden. Hoewel het voor de Nederlander pas de tweede keer was dat hij op dit circuit in actie kwam, lukte het Van Dam op de laatste testdag toch om met een snelste tijd van 1:23.116 (van totaal 24 deelnemers) de eerste positie voor hem op te eisen.

Op beide dagen hebben SG Formula en Carlo van Dam met name aandacht besteed aan de set-up van de auto, het simuleren van kwalificatieruns en het verbeteren van de rij techniek. De intensieve tweedaagse test toonde eens te meer aan dat Carlo, dankzij zijn fysieke voorbereidingen in perfecte conditie verkeerde. Op 6 en 7 augustus zal het complete deelnemersveld neerstrijken op het 3,667 kilometer lange circuit waar gestreden zal worden om het Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap (ronde 5).

Carlo: “Met de behaalde resultaten kunnen we stellen dat deze test uiterst positief is verlopen voor het team. Mijn teamgenoot en ik hebben op woensdag constant in de top vijf vertoefd, hoewel we toch ook veel aandacht hebben geschonken aan allerlei andere zaken dan alleen het rijden van een snelle ronde. Ik heb erg goed samengewerkt met het hele team en in het bijzonder met mijn engineer. Daarnaast lijkt het dat de technische problemen van de afgelopen tijd zijn opgelost en we nu het lek boven hebben. Jammer genoeg hebben we hierdoor wel veel tijd en kilometers verloren gedurende de vorige tests. Uiteindelijk denk ik dat we als team wel steeds beter worden, aangezien Yann Clairay en ik op donderdagmiddag respectievelijk de eerste en tweede plaats in beslag namen. Het was de laatste test voor de eerste race en daarom is het fijn om deze als snelste af te sluiten. Ik voel me momenteel goed in mijn vel zitten en ben daarom ook optimistisch dat we een goed resultaat zullen behalen tijdens de seizoensopener in Zolder.�
Categorie:
Tag(s):