zaterdag, 28. mei 2005 - 23:15

Van Dam snelste bij test Oschersleben

Carlo van Dam heeft afgelopen maandag en dinsdag (24 en 25 mei) op het Duitse circuit van Oschersleben een succesvolle Formule Renault 2000 test afgelegd.

De Vlaardinger, die in twee dagen tijd totaal ongeveer 150 rondjes aflegde op het 3,667 korte en bochtige circuit, kwam na Kamui Kobayashi als snelste uit de bus! Terwijl de Japanner een tijd klokte van 1:22.289, moest Van Dam hierop slechts 0.2 seconde toegeven. Met dit resultaat kan de 19-jarige rijder van S-T-A-R-T met veel vertrouwen uitkijken naar de eerstkomende belangrijke EK twee liter Formule Renault wedstrijd die op 4 en 5 juni wordt verreden op het circuit van Valencia (Spanje).

Maar liefst 28 jonge talenten met 17 verschillende nationaliteiten bevolkten het MOTOPARK-circuit dat gelegen is nabij Magdeburg. Zowel Carlo van Dam als zijn Franse teamgenoot Yann Clairay probeerden tijdens deze tweedaagse exclusieve test de gebruikelijke afstellingmogelijkheden uit ter voorbereiding op de komende races in Valencia en de prestigieuze Marlboro Masters (12 juni). De rijder van SG Formula, die op dit circuit gedurende de voorbije winterperiode reeds succesvolle resultaten heeft geboekt, wist zich gedurende de eerste dag continu te verbeteren en pakte de tweede tijd (1:22.513). Ook op de afsluitende testdag komt Van Dam bijzonder goed uit de verf. Terwijl Carlo in de ochtendsessie met oude banden een tijd in de top 10 wist te realiseren, daar zette hij met een nieuw setje rubber de snelste tijd (1:22.539) van de dag neer!

Carlo van Dam: “Ik ben blij dat zowel Yann als ik in de top drie zijn geëindigd. Nadat we vorige week niet geheel tevreden het circuit van Zandvoort verlieten na onze resultaten tijdens de Pinksterraces is dit een enorme opsteker voor ons en het team. Ik heb wederom veel kilometers gemaakt en de test is zonder noemenswaardige problemen verlopen. Gedurende deze test heb ik diverse afstellingmogelijkheden geprobeerd en maakte vooral korte runs van telkens vijf rondjes. Ik denk dat we met deze prestatie goed voorbereid naar Valencia kunnen afreizen, waar ik er alles aan zal doen om de belangrijke EK-punten binnen te halen!�
Categorie:
Tag(s):