zaterdag, 21. mei 2005 - 16:38

Van Damme wil graag naar Feyenoord

Jelle van Damme laat exclusief aan Elf weten zeer open te staan voor een vertrek naar Feyenoord. De verdediger van Southampton gaf enkele weken geleden al aan dat hij bij een eventuele degradatie graag naar een andere club zou vertrekken.

"Ik heb in drie jaar leren voetballen bij Ajax. Bij Southampton heb ik me vooral fysiek verder ontwikkeld. Toen ik bij Ajax vertrok, woog ik 83 kilo. Nu is dat 91. Ik heb hier veel aan krachttraining gedaan. Feyenoord staat me wel aan. Het is een mooie club, met mooie supporters en de sfeer is daar suppergezellig. Bovendien past de stijl van Feyenoord iets beter bij me dan de Ajax-stijl."

Dit seizoen werd Van Damme twee keer geopereerd aan zijn enkel en speelde hij slechts tien wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. "Die enkelblessure liep ik op tijdens Ajax - Celta de Vigo. De nieuwe trainer, Harrie Redknapp, wilde me na die tweede operatie zo snel mogelijk weer fit hebben. Toen hij bij Portsmouth werkte, wilde hij me ook al hebben. De laatste zes weken train ik weer met de groep mee."

Hoewel de Belg dus niet zo'n bijster succesvol voetbaljaar meemaakt, pleit dat wellicht in zijn voordeel. Van Damme heeft namelijk een contract dat nog drie jaar doorloopt. "Mijn zaakwaarnemer heeft al een gesprek gehad met de voorzitter en die vertelde dat ze niet moeilijk zouden doen. Ik heb erg weinig gespeeld, dus mijn transferwaarde zal ook wel gedaald zijn. Er zijn trouwens nog meer clubs die interesse hebben, maar Feyenoord heeft absoluut mijn voorkeur."
Categorie:
Tag(s):