donderdag, 28. april 2005 - 10:54

Van den Goorbergh terug in MotoGP

Shanghai

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh zal komend weekend na drie jaar afwezigheid terugkeren op het hoogste niveau van de motorsport. De Nederlander zal zondag tijdens de Grand prix van China uitkomen voor het MotoGP-team van Honda als vervanger van de geblesseerde Makoto Tamada. De Japanner brak bij een valpartij tijdens de kwalificatie in Estoril zijn rechterhand.

‘Na een laatste medische controle hebben de doktoren hem verboden op een motorfiets te rijden en vandaag zal hij geopereerd moeten worden aan zijn rechterhand’, aldus teammanager Luca Montiron van het Konica Minolta Honda Team tegenover MotoGP.com. Van den Goorberg is opgeroepen om de kleuren van het team te verdedigen en belangrijke punten voor het kampioenschap te pakken.

De Nederlander was jaren lang een van de beste coureurs in de 500cc. Met privé-materiaal wist Van den Goorbergh vele malen topklasseringen te scoren. Vorige week stapte de sympathieke Brabander gedesillusioneerd op bij het Supersport-team van Ducati.

‘Ik kan het niet geloven. Dit is het hoogste niveau, met de beste rijders. Ik heb weinig tijd om te wennen aan de motor. Maar het circuit is voor iedereen nieuw, dus we zullen wel zien’, aldus Van den Goorbergh tegenover Studio Sport.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij / Pro Shots
Categorie:
Tag(s):