zondag, 5. juni 2005 - 17:32

Van der Sar: 2 jaar Manchester United

Edwin van der Sar, die woensdag in Helsinki zijn 100ste interland voor Oranje speelt, verdedigt de komende twee seizoenen het doel van Manchester United. Rob Jansen, de vertegenwoordiger van Van der sar, bereikte zondagmiddag een accoord over de verbintenis tussen club en doelman, zo meldt de BBC.

Zes jaar geleden wilde Sir Alex Ferguson Van der Sar ook al hebben als opvolger van de legendarische Deen Peter Schmeichel. Van der Sar koos in 1999 echter voor een - niet helemaal gelukte - transfer naar Juventus. Twee jaar later volgde een overgang naar Fulham, waar de keeper zijn conctact onlangs (in januari) nog verlengde.

Van der Sar, met zijn 34 jaar de oudste Oranje-speler, is nu niet langer transfervrij, maar dat is geen bezwaar voor Manchester United, dat bereid was Fulham een bedrag van ongeveer € 3 miljoen te betalen.

United heeft maar weinig geluk met keepers sinds het vertrek van Schmeichel. Ferguson had in de afgelopen jaren liefst 10 man onder de lat staan, maar nooit maakte iemand echt indruk. Onlangs nog werd het contract met de Noord-Ierse nationale doelman Roy Carroll niet verlengd.

Van der Sar is de eerste United-aankoop in het Glaser-tijdperk. Hij moet zich al op 25 juni in Manchester melden. Voor de kwalificatiewedstrijden om de Champions League, staat eerst nog een trip naar het verre Oosten op het programma.
Categorie:
Tag(s):