zondag, 5. juni 2005 - 10:49

Van der Sar bijna rond met Man. United

Edwin van der Sar, die woensdag in Helsinki zijn 100ste interland voor Oranje speelt, verdedigt komend seizoen het doel van Manchester United. Het nieuws van de op handen zijnde transfer wordt door nagenoeg alle Engelse zondagskranten gebracht.

Zes jaar geleden wilde Sir Alex Ferguson Van der Sar ook al hebben als opvolger van de legendarische Deen Peter Schmeichel. Van der Sar koos in 1999 echter voor een - niet helemaal gelukte - transfer naar Juventus. Twee jaar later volgde een overgang naar Fulham, waar de keeper zijn conctact onlangs (in januari) nog verlengde.

Van der Sar, met zijn 34 jaar de oudste Oranje-speler, is nu niet langer transfervrij, maar dat is geen bezwaar voor Manchester United, dat met Fulham een overeenkomst voor € 3 miljoen gesloten zou hebben.

United heeft maar weinig geluk met keepers sinds het vertrek van Schmeichel. Ferguson had in de afgelopen jaren liefst 10 man onder de lat staan, maar nooit maakte iemand echt indruk. Onlangs nog werd het contract met de Noord-Ierse nationale doelman Roy Carroll niet verlengd.
Categorie:
Tag(s):