maandag, 23. mei 2005 - 9:58

Van der Vaart neem afscheid, De Jong tekent bij

Rafael van der Vaart nam gisteren afscheid van Ajax. De voormalig aanvoerder van de Amsterdammers vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk naar Hamburger SV.

Toch was er ook goed nieuws voor Danny Blind, want Nigel de Jong besloot om nog een jaar te blijven. "Danny Blind kwam voor mij net op tijd", zegt De Jong in het AD. "Ik was er kortgeleden nog 100 procent van overtuigd dat ik weg wilde, maar de laatste weken hebben me op andere gedachten gebracht. Ik blijf nog minimaal een jaar bij Ajax, dat is het beste voor mijn ontwikkeling. De interesse van andere clubs verandert daar niks aan."

Arsenal, Manchester United en PSV toonden eerder dit seizoen grote belangstelling in de international. De Jong werd door de technische staf van Ajax uitgeroepen tot Speler van het Jaar, terwijl Hedwiges Maduro Talent van het Jaar werd.

Voor Van der Vaart is het duidelijk. Hij wil volgend seizoen in Duitsland spelen. Zelf is de international er al uit met HSV, alleen de clubs moeten het nog eens worden over de transfersom. "HSV is een mooie, warme club en ik hoop dat de clubs er deze week uitkomen", zegt Van der Vaart. "Ik moest nog overtuigd worden toen ik voor het eerst ging kijken, maar ná het bezoek wist ik het zeker. Hier wil ik naar toe."

Ook Hatem Trabelsi heeft laten weten te overwegen zijn contract te verlengen. De Tunesiër staat in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Arsenal en PSV.
Categorie:
Tag(s):