dinsdag, 25. januari 2005 - 20:21

Van Gennip kent subsidie toe

Sittard-Geleen

Staatssecretaris Karien van Gennip was dinsdagmiddag in de gemeente Sittard-Geleen aanwezig. Zij bezocht de gemeente in het kader van haar werkbezoeken aan een aantal Grote Steden Beleid–steden. Sittard-Geleen is recentelijk toegetreden tot het grotestedenbeleid. Van Gennip liet zich uitvoerig informeren over de economische situatie in deze regio waar DSM, Nedcar en de Universiteit Maastricht samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht van groot belang zijn.

Vertegenwoordigers van deze sectoren waren dan ook bij de ontmoeting met Van Gennip aanwezig, zoals o.a. Gedeputeerde Eurlings, rector magnificus Jo Ritzen van de universiteit en Just Franssen van Putte van DSM.
De staatssecretaris overhandigde symbolisch een cheque ter waarde van 2,5 miljoen euro aan burgemeester Dijkstra van Sittard-Geleen. Met deze overhandiging bekrachtigde de staatssecretaris de subsidieaanvraag vanuit de regio voor de herstructurering van het noordelijk deel van de Chemelotsite. Dit gebied, waar veel aan chemie verwante bedrijven zitten, kan nu worden geherstructureerd, zodat het in de toekomst kan uitgroeien tot een bedrijventerrein dat een grote economische meerwaarde voor de regio zal hebben. © BON/foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):