zaterdag, 7. mei 2005 - 9:44

Van Harte Pardon

Lelystad

In Flevoland zijn 2.200 handtekeningen ingezameld tegen het beleid van minister Verdonk om asielzoekers die al vijf jaar in Nederland verblijven terug te sturen naar hun land van herkomst.
<BR>
<BR>Deze handtekeningenactie is op touw gezet door de Dronter afdeling van de SP in Dronten, Lelystad en Almere. Kerken, moskeeën en Humanitas hebben zich inmiddels ook bij het platform Van Harte Pardon aangesloten.
<BR>
<BR>Op de dag van de actie, vrijdagmiddag 6 mei, stonden op het Stadhuisplein in Lelystad echter lang geen 2200 mensen te protesteren.

Door de microfoon spreekt Leendert Schuttert uit Dronten een handjevol mensen op het Stadhuisplein toe.

‘Wij zouden toch moeten kunnen zeggen dat wij deze mensen in Nederland kunnen opvangen. Het kan er bij mij niet in dat het te vol is’, schreeuwt Schuttert van het platform door de microfoon.

Van de mensen die staan te kijken komt weinig reactie terug. Een enkele spandoek met wat leusen moet de actie kracht bij zetten. Maar zo te zien zit er weinig kracht in de actie.

De 20-jarige Ernest Davidovi rapt over hoe het is om al zes jaar niet te weten of je in Nederland mag blijven. ‘Ik heb mijn jeugd hier doorgebracht’, vertelt Davidovi. ‘Ik hoop elke dag dat ik mag blijven, meer kan ik niet doen'.
Provincie:
Tag(s):