maandag, 22. augustus 2005 - 15:30

Van Hooijdonk ruim maand uitgeschakeld

Pierre van Hooijdonk staat de komende maand aan de kant met een zwaar gekneusde rib. Pi-Air raakte vrijdagavond geblesseerd in de openingsfase van het competitieduel met Willem II. Tijdens een luchtduel met Oscar Moens kreeg de Brabander een knie in zijn ribbenkast.
<BR>
<BR>De aanvaller moest zich daardoor laten vervangen door matchwinner Johan Vonlanthen. Vandaag werd de ernst van de kwestuur duidelijk na het maken van röntgenfoto&#039;s.

De 36-jarige spits blijkt een kneuzing te hebben bij de aanhechting van een rib aan het borstbeen. 'Dat betekent dat ik vier tot zes weken niet in actie kan komen', geeft Van Hooijdonk tekst en uitleg op de website van NAC.

'Waarschijnlijk zit er op die plaats een bloeduitstorting en die schiet de hele tijd op en neer. Dat veroorzaakt de meeste pijn. Als ik nu bijvoorbeeld ga zitten, of iemand trekt aan mijn armen, dan verschiet het. Zolang die bloeduitstorting er zit, kan ik niks doen. Daarna zal de pijn bepalend zijn voor hetgeen ik wél kan doen' , aldus de 46-voudig international.
Categorie:
Tag(s):