donderdag, 22. september 2005 - 0:05

Van Jonge Leu en Oale Groond: ‘The making of’ op TV-Oost

Hele provincie

Zondag 25 september krijgen de kijkers van TV-Oost een voorproefje van de nieuwe regiosoap die op 2 oktober van start gaat. In ‘The making of Van Jonge Leu en Oale Groond’, is te zien hoe de serie de afgelopen maanden tot stand kwam.

‘The making of’ neemt een kijkje achter de schermen bij de grootste productie die ooit voor RTV-Oost is opgezet. Dat begint bij de repetities, waar de Twentse acteurs onder meer worden bijgespijkerd in het acteren voor de camera. Ook is te zien hoe het er aan toegaat op de filmset in Beuningen, in de sportschool in Rossum en op de boerderij van de familie Wildspieker, waar een belangrijk deel van het verhaal zich afspeelt.

Verder wordt duidelijk welke belangrijke rol Herman Finkers speelt in de productie. Hij is acteur, vertaler van het script, dialectcoach en bovenal bewaker van de Twentse eigenheid en tradities. Dat laatste blijkt eens te meer als een medewerkster van het productiebedrijf NL-Film op de proppen komt met een zelfgemaakte Twentse bruiloftsboog, die door Finkers resoluut wordt afgekeurd. Tijd om een nieuwe boog te maken is er niet, zodat de hele scène wordt aangepast.

Ook tv-presentator Peter van der Vorst komt langs op de set voor zijn programma Pulse. Hij mag van regisseur Johan Nijenhuis als figurant meespelen, maar omdat Van der Vorst geen woord Twents spreekt mag daarbij hij zijn mond niet opendoen!

‘The making of Van Jonge Leu en Oale Groond’ is een uitstekende basis om 30 zondagavonden lang het lief en leed van de familie Wildspieker te volgen. Het programma is, evenals de regiosoap zelf, op zondagavond te zien op TV Oost om 18.21 uur. Het programma wordt elke twee uur herhaald. Ook is er een herhaling op zaterdag om 18.21 uur en op zondagmiddag om 17.21 uur, dus één uur voor de nieuwe aflevering.
Provincie:
Tag(s):