woensdag, 25. mei 2005 - 21:12

Van Nistelrooij afwezig, Boulahrouz geblesseerd

Ruud van Nistelrooij mist de oefenstage van het Nederlands elftal. De aanvaller mag van zijn club Manchester United niet deelnemen aan de ingelaste trainingsweek.
<BR>
<BR>De club wil dat Van Nistelrooij minimaal drie weken vakantie heeft omdat Manchester al op 26 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. De aanvaller voegt zich volgende week maandag wel bij Oranje. Dan start het officiële trainingskamp voor de dubbele interland tegen Roemenië en Finland.

Bondscoach Marco van Basten vond het jammer dat zijn topschutter niet aanwezig was in Katwijk, waar het Nederlands elftal de trainingen afwerkt. "Maar we kunnen niet anders, het zijn de regels. Manchester club hoeft hem alleen rond officiële interlands vrij te geven. Ik heb hem nog gebeld en we hebben nog een fax gestuurd naar de club, maar hij kreeg geen vrijaf. Op een gegeven moment houdt het dan natuurlijk op.''

Van Basten heeft de komende drie dagen een groep van negentien spelers opgeroepen voor een trainingskamp. Van Basten wil zich op die manier een beter beeld vormen van spelers die normaal gesproken niet bij de selectie van het Nederlands elftal zitten. Oorspronkelijk bestond de groep uit dertig spelers. Maar de voetballers die nog clubverplichtingen hebben, zoals die van PSV, Makaay en Van Bronckhorst hebben vrijaf gekregen voor de oefensessie.

Khalid Boulahrouz heeft zich met een knieblessure gemeld in het trainingskamp van Oranje. De speler van het Duitse Hamburger SV raakte tijdens de laatste wedstrijd in de Bundesliga gekwetst aan het gewricht.

Hij kon woensdag tijdens de eerste training van de ingelaste oefenstage van Oranje niet meetrainen. Boulahrouz bekeek de hele training vanuit de dug-out. Het is nog onzeker of de verdediger volgende week maandag is hersteld. Dan komt de definitieve selectie van het Nederlands elftal bij elkaar voor de dubbele interland tegen Roemenië en Finland.

Arjen Robben en Wesley Sneijder trainden apart van de groep. Robben revalideert nog steeds van een slepende enkelblessure die hem al maanden parten speelt. De afgelopen weken werkte hij in Zeist aan zijn herstel. "Het gaat goed en ik hoop maandag fit te zijn'', aldus de aanvaller. "Ik maak op dit moment grote stappen. Dit zijn nog de naweeën omdat ik bij Chelsea te vroeg ben begonnen.''
Categorie:
Tag(s):