donderdag, 10. november 2005 - 13:41

Van Nistelrooij haakt af bij Oranje

Ruud van Nistelrooij zal zaterdag niet in actie komen met Oranje tegen Italië. De aanvaller van Manchester United ondervindt te veel last van zijn ribblessure en zal het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. 'Van the Man' liet de trainingen van Oranje al schieten, maar had goede hoop dat hij toch op tijd fit zou zijn voor de wedstrijd tegen de Italianen.

Het afhaken van de oud-PSV'er is goed nieuws voor Ellery Cairo. De spits van Hertha BSC werd door bondscoach Marco van Basten bij de selectie gehaald als mogelijke stand-in voor Van Nistelrooij en de kans is dat ook groot dan hij mag blijven.

Het meespelen van Robin van Persie en Romeo Castelen is ook nog onzeker. Beiden hebben donderdag de training van het Nederlands elftal - op het veld van het Katwijkse Quick Boys - vroegtijdig verlaten. Zowel de Arsenal-speler als de Feyenoorder klaagde over pijn aan de hamstring en beiden zochten uit voorzorg eerder de kleedkamer op. Of het lichamelijk ongemak gevolgen heeft voor de inzetbaarheid vah het tweetal in de oefenwedstrijd tegen Italië, a.s. zaterdag in de Amsterdam ArenA, is nog niet bekend.

Castelen mistte de competitiestart van Feyenoord ook al door een hamstringblessure, die hij had opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Charlton Athletic. Hij stond destijds een maand buitenspel.
Categorie:
Tag(s):