zaterdag, 19. maart 2005 - 16:58

Van Persie bezorgt Arsenal de overwinning

Van Persie is matchwinnaar geworden in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers zaterdagmiddag. Hij tekende voor de enige treffer in de wedstrijd en krijgt misschien meer vertrouwen van coach Arsene Wenger.

Van Persie zou de wedstrijd niet eens in de basis beginnen, maar het noodlot trof Freddie Ljungberg tijdens de warming-up. Door deze blessure moest Wenger zijn team aanpassen en Van Persie mocht vanaf het begin meedoen.

Het uitvallen van Ljungberg is opnieuw een vervelend moment voor Arsenal. Het team lijkt dit seizoen naast alle prijzen te grijpen en moest naast Ljunberg ook Bergkamp, Henry en Pires missen. De achterstand ten opzichte van Chelsea is inmiddels opgelopen naar dertien punten en uitschakeling in de Champions League is ook al een feit. De enige prijs waar de ploeg uit Londen nog voor in de race is, is de FA Cup.

In de FA Cup moet Arsenal het volgende maand opnemen in de halve finale tegen dezelfde tegenstander van zaterdagmiddag, Blackburn Rovers. Van Persie scoorde twee minuten voor rust via een schuiver van zijn rechtervoet. In de tweede helft kreeg Van Persie nog een tweede grote kans, maar hij raakte de lat.

Arsenal stijgt door deze winst naar de tweede plaats in de stand. Voor de club lijkt dit het hoogst haalbare.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):