zaterdag, 26. november 2005 - 18:51

Van Persie succesvol voor Arsenal

Met Dennis Bergkamp in de basis droogde Arsenal, Blackburn Rovers af met 3-0. De meester kwam zelf niet tot scoren, maar Robin van Persie wel. De jonge Rotterdammer wordt door velen gezien als de opvolger van Dennis Bergkamp. Hij kwam in de 82ste minuut in het veld voor zijn grote voorbeeld.

Van Persie beschaamde het vertrouwen van manager Arsene Wenger niet. In de laatste minuut trof de jonge aanvaller doel en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. De andere doelpunten kwamen op naam van Fabregas en Henry.

Aston Villa won thuis met 1-0 van Charlton Athletic. Voor de ploeg uit Birmingham scoorde Davis het enige doelpunt. Bij Villa startte Wilfred Bouma in de basis.

Voor Liverpool gaat het in de competitie weer een stuk beter. De ploeg van manager Rafael Benitez presteert goed in de Champions League, maar kon vooralsnog geen potten breken in de eigen competitie. Uit bij Manchester City werd gewonnen, zei het mager. Riise werd matchwinner voor Liverpool. Hij maakte in de 61ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Het duel tussen laagvliegers Sunderland en Birmingham City werd in het voordeel van City beslist. Gray maakte in de 68ste minuut de winnende treffer en verschafte daarmee zijn ploeg de broodnodige drie punten.

Martin Jol zal vanavond een goede fles wijn opentrekken. De Haagse oefenmeester won met zijn ploeg Tottenham Hotspur de moeilijke uitwedstrijd tegen Wigan Athletic. De revelatie in de Premier League tot nu toe, werd door de manschappen van Jol met beide benen terug op aarde gezet. Voor de Spurs scoorden Keane en Davids. McCulloch deed iets terug voor Wigan. Voor Davids, die in de basis begon, was het zijn eerste treffer in de Premier League.
Categorie:
Tag(s):