donderdag, 31. maart 2005 - 23:58

Vanaf 1 juni € 600,- subsidie

Lelystad

Citroën gaat alle dieselversies van de C4, C5, Xsara Picasso en C8 in de loop van dit jaar standaard leveren met roetfilter, een FAP in Citroën-termen.
<BR>

De Nederlandse importeur speelt daarmee in op de subsidie van € 600,- (te verrekenen via de BPM) die de Nederlandse overheid vanaf 1 juni dit jaar beschikbaar stelt voor alle nieuwe diesels die af fabriek van een roetfilter zijn voorzien.
Een precieze invoerdatum kan de importeur nog niet geven. 'We hebben bij de fabriek aangedrongen op een voorrangsbehandeling voor de Nederlandse markt' aldus Arnaud de Lamothe, de nieuwe algemeen directeur van Citroën Nederland. Dat is noodzakelijk omdat de toeleveranciers van Citroën de grote vraag naar roetfilters nauwelijks aankunnen.

Om de verkopen in de maand april te stimuleren, geeft Citroën Nederland op veel modellen een fikse korting. Van € 500,- op de C2 tot € 3000,- op de C8 en Jumper. De importeur heeft met name hoge verwachtingen van de Xsara Picasso, die in april voor € 17.990,- mee naar huis mag. De C4 is uitgesloten van de kortingsactie, maar voor de nieuweling geldt wel een uitgestelde betaling tot 1 januari 2006.

©BON/Sjaak Bron:Bovag
Categorie:
Tag(s):