dinsdag, 27. september 2005 - 16:50

Vechtpartijen met stokken, hockeysticks en broekriem

Enkhuizen

Bij de schermutselingen met Enkhuizese jeugd raakten maandagavond tenminste drie Duitsers van 17 en 18 jaar gewond. Tijdens de vechtpartijen werd geslagen met stokken, hokeysticks en een broekriem. Zij hebben aangifte gedaan van mishandeling.
<BR>In de haven liggen enkele schepen met daarop Duitse schooljeugd. Groepjes van vijf tot tien jongens gingen maandagavond omstreeks 20.00 uur aan de wal op zoek naar vertier. Daarbij is wrevel ontstaan met de plaatselijke jeugd, mogelijk omdat een van de Duitse jongeren tegen een auto geschopt zou hebben. De buitenlanders werden uitgescholden. Hierna gebeurde er een tijdje niets maar mobiliseerden de Enkhuizense jongens zich.

Omstreeks 23.00 uur gingen de oosterburen vanuit het centrum terug naar hun schepen. Hierbij werden ze door Enkhuizense groepen jongeren op diverse plaatsen aangevallen, zoals de Melkmarkt, de Gependam en het Dirk Chinaplein. Er werden flinke klappen uitgedeeld met stokken, hockeysticks en een broekriem. Twee Duitse jongens sprongen uit angst te water. De aangevers liepen schrammen en builen op. Eén van hen mist een stukje van zijn hoektand. De politie is op zoek naar de daders. ©BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):