maandag, 26. september 2005 - 19:33

Veel bekijks op de Rodermarktparade

Roden

Zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Rodermarkt. laatste dinsdag in September in Noord Drenthe de Roder veemarkt in Roden. Vooraf daaraan is er op de zaterdag altijd een optocht van praalwagens, meestal gemaakt van Dhalia,s en ander natuurlijke bloemen, bladeren en zaden. Zaterdag was het dus weer zover. De middagparade startte om 13.30 uur vanaf de Ceintuurbaan Zuid voor een twee uur durende optocht.

De Rodermarktparade wordt verdeeld in twee categorieën, nl. de scholen en de buurten en verenigingen. Voor beide categorieën worden de prijzen 1 tot en met 3 toegekend. De mooiste 1ste prijs wint de ‘ereprijs’. Door middel van het ‘songfestivalmodel’ jureren, veelal de ontwerpers, de wagens van de andere bouwgroepen. Een jury bestaande uit drie personen beoordeelt alle bouwgroepen en kent ook de originaliteitprijs toe. Alle overige deelnemers ontvangen een eervolle vermelding.

’s Avonds speelde tijdens de avondoptocht verlichting een belangrijke rol. Vandaar dat twee oud bestuursleden van Volksvermaken de Verlichtingsprijs toekenden aan de mooist verlichte paradewagen. De eerste prijs van de scholen ging naar de Meester de Vries School, en in de tweede categorie ging de Personeelsvereniging Gemeente Noordenveld met de hoofdprijs naar huis. De ereprijs ging vervolgens naar Personeelsvereniging Gemeente Noordenveld. Morgen is in Roden nog de jaarlijkse veemarkt. ©BON – foto’s:J.J.Nuver
Provincie:
Tag(s):