vrijdag, 29. juli 2005 - 14:22

Veel bezoekers verwacht op Oogstfeest

Onstwedde

Lang vervlogen tijden herleven op zaterdag 27 augustus. Dan houdt oude ambachten organisatie stichting Onstwedder Gaarv’n voor de 20e keer in successie het jaarlijkse Oogstfeest. De formule is, met vele demonstraties van oude ambachten, een oldtimershow, kinderactiviteiten, een braderie met vlooienmarkt en paardensport weer vertrouwd.
<BR>
<BR>Het eendaagse Oogstfeest trekt jaarlijks duizenden bezoekers en voorzitter Jan ten Have van stichting Onstwedder Gaarv’n verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn.
<BR>De formule van het Oogstfeest is een vertrouwde. Zo is er een oogstmarkt met demonstraties van de meest uiteenlopende oude ambachten, bijvoorbeeld een authentieke houtzagerij, enkel dorsmachines en heel veel verschillende handambachten. Ook is er weer een oldtimershow met auto’s, tractoren, motoren, bromfietsen en vrachtwagens.

Voor de inwendige mens zijn er de in een houtgestookte veldoven gebakken broden en spekdikken volgens grootmoeders recept. Paardensportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de naast het feestterrein gelegen manege. Voor kinderen zijn er een draaimolen, springkussen, kinderbraderie en gratis rondritten. Vanuit een 40 meter hoge hoogwerker kan een kijkje op Onstwedde en omgeving worden genomen. Nieuw dit jaar is een demonstratie ‘figuurzagen’ met kettingzagen

Alle activiteiten vinden op deze dag plaats op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Dit met uitzondering van paardensportactiviteiten, die plaatsvinden in de naast het Evenemententerrein gelegen manege De Driesporen. © BON
Provincie:
Tag(s):