vrijdag, 11. februari 2005 - 10:34

Veel commotie rond ontslag rechercheurs tolteam

Enschede

Binnen de politiek en de politie is geschokt gereageerd op het plotselinge en onverwachte ontslag van de twee dissidente rechercheurs De Roy van Zuydewijn en Paalman van het tolteam. Zij leggen zich niet neer bij hun ontslag en gaan het aanvechten.

De tweede-kamerfractie van Groen Links reageerde gistermiddag meteen en vroeg aan minister Remkes van binnenlandse zaken het ontslag terug te draaien.

De stadspartij binnen de Enschedese gemeenteraad noemt het een rommeltje bij de politie en wil opheldering van burgemeester Mans. De vier gemeenteraadsleden kondigen nu al aan dat ze geen genoegen nemen met het antwoord 'dat het een interne zaak betreft'.

De politievakorganisatie ACP gaat bezwaar aantekenen tegen het ontslag van hun twee leden.
De ondernemingsraad van de politie Twente liet weten geschokt te zijn.

Korpsbeheerder Deelman liet dinsdag nog weten eerst de stukken van de rechtbank goed te willen bestuderen alvorens hij een beslissing zou nemen wat hij met de twee geschorste klokkenluiders zou doen.
Hij had blijkbaar niet veel tijd nodig voor zijn beslissing.

Gisteren liet de korpsbeheerder weten dat de twee rechercheurs worden ontslagen op grond van 'ernstig plichtsverzuim en ongeschikt/onbekwaamheid voor de functie van politieambtenaar'.
© BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):