donderdag, 17. maart 2005 - 11:46

Veel interesse topclubs voor AZ

Door de opmerkelijke prestaties van AZ in Europa zijn vele Europese topclubs benieuwd naar het team en de spelers. Veel scouts zagen woensdagavond AZ met 2-1 winnen van de miljoenenploeg Shakthar Donetsk uit Oekraïne.
<BR>
<BR>Veel interesse dus voor het team van coach Co Adriaanse. “Maar ik denk niet dat veel spelers AZ zullen verlaten�, zegt de succesvolle coach. “Onze spelers zijn echt heel veel geld waard.�

Clubvoorzitter Dirk Scheringa had de namen op een lijstje geschreven. Real Madrid, Arsenal, AC Milan, Manchester United, Monaco en Newcastle United waren een aantal topclubs die een vertegenwoordiger hadden gestuurd om de nummer twee van Nederland aan het werk te zien. Ook PSV, Feyenoord, Chystal Palace en Fulham had een scout gestuurd naar de Alkmaarderhout.

Maar Scheringa wil zijn ploeg het liefst bij elkaar houden. Maar vind ook dat hij zijn voetballers een sportieve vooruitgang niet kan belemmeren. “Ik maak me geen zorgen om de toekomst�, zei Scheringa. “Komt tijd, komt raad. Het streven is om bij elkaar te blijven en volgend seizoen zo hoog mogelijk te eindigen.�

De goede prestaties zijn zeker ook te danken aan de trainer. “Echt een wereldtrainer�, aldus Scheringa. De coach vertrekt wel uit Alkmaar volgend jaar. Opvolger wordt Louis van Gaal.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):