zaterdag, 26. november 2005 - 16:11

Veel verkeersoverlast door winters weer

Eindhoven

De politie in het zuidoosten van Brabant kreeg tussen vrijdagavond en zaterdagochtend ruim dertig meldingen van ongelukken met blikschade binnen. Het merendeel van de ongelukken met blikschade vond vrijdagavond plaats. In de hele regio belandden zeker tien voertuigen in de sloot waaronder in Bladel op Den Houw een vrachtwagen die melk vervoerde. Deze moest over worden gepompt.

Op de A67, rijrichting Eindhoven, onder Asten gebeurden vrijdagavond ongeveer gelijktijdig maar liefst vijf aanrijdingen. Twee auto’s raakten hier in de sloot, een auto raakte van de weg en lag op zijn kant in de middenberm, twee auto’s waren met elkaar in botsing gekomen en een auto botste tegen de vangrail. Op de Huizingalaan in Eindhoven schaarde vrijdagavond een vrachtwagen en op het Flight Forum, eveneens in Eindhoven, raakte zaterdagochtend een vrachtwagen van de weg.

Ook kwamen ruim tien meldingen binnen van omgewaaide bomen of afgevallen takken. Daar waar nodig werd de brandweer ingeschakeld. In Eindhoven is vrijdagavond op de Hoekakkerweg een boom op een auto gevallen en op de Nicolaistraat viel dezelfde avond een tak op een auto. Ook waaide vrijdagavond een hekwerk van een bouwplaats op een auto.

In Eindhoven werden zaterdagochtend 200 passagiers van de intercity uit Rotterdam opgevangen. De passagiers waren vrijdag door het slechte weer gestrand. Sommigen hebben hun voertuig achter gelaten en zijn op de trein gestapt. De brandweer had in Eindhoven een verzorgingsunit bij het station geplaatst waar de reizigers konden wachten op vervoer.

De trein kwam om 4.20 uur binnen in Eindhoven. Het merendeel van de reizigers werd met extra ingezette taxi’s vervoerd. Ongeveer 35 personen moesten richting Venlo en Maastricht. Omdat de trein waarmee zij reisden Eindhoven als eindbestemming had, werden ze opgevangen in een verwarmde wachtruimte in het stationsgebouw waar zij koffie en thee aangeboden kregen. Hier konden ze wachten op vertrek van openbaar vervoer naar het Zuiden.
Provincie:
Tag(s):