zondag, 6. februari 2005 - 17:18

Veel zinloos geweld afgelopen weekeinde door alcohol en carnaval

Hele provincie

Op diverse plaatsen in de provincie is de politie dit weekeinde weer geconfronteerd met onnodig veel zinloos geweld in de nachtelijke stapuren en tijdens het carnaval. Eén jongeman liep 'zomaar' een dubbele kaakbreuk op.

Zaterdagnacht rond 04.15 uur is een 19-jarige man uit Delden in Hengelo mishandeld door een onbekende. Dit gebeurde aan de Brinkstraat in het centrum van Hengelo. Het slachtoffer werd zonder reden geslagen en geschopt. Daarbij heeft de man een dubbele kaakbreuk opgelopen en raakte gewond aan zijn wenkbrauw. De verdachte is gevlucht.

In Haarle mishandelde een 18-jarige man zonder aanleiding twee mannen met zijn vuisten op een danceparty, de twee liepen diverse verwondingen in het gezicht op. Omstanders hielden de man vast tot de politie kwam.

Een 16-jarige jongen uit Losser kwam vrijdagnacht om 01.10 uur het politiebureau in Oldenzaal binnen. Hij verklaarde dat hij zojuist op de Markt in Oldenzaal zonder aanleiding klappen op zijn gezicht had gekregen van drie jongens die verkleed waren in varkenspakken. De drie verdachten zijn later opgepakt voor openlijke geweldpleging cq. mishandeling.

Vrijdagavond moest de politie ingrijpen bij een vechtpartij in het centrum van Almelo toen twee groepen jongeren uit Vriezenveen en Almelo met elkaar op de vuist waren geweest onder invloed van alcohol.

Bij een carnavalstent op het Grote Kerkplein in Zwolle is in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen aangehouden wegens mishandeling. De man had zonder enige aanleiding een 17-jarige jongen uit Zwolle aan kaakslag gegeven. Bij zijn aanhouding bemoeide overig uitgaanspubliek zich ermee en probeerde een 20-jarige man uit Zwolle de aanhouding te beletten. Vervolgens zijn met hulp van horecaportiers en politiehonden de twee mannen uiteindelijk aangehouden.

En in de Lutte kreeg een taxichauffeur plotseling een mes op de keel door een man verkleed als clown, zie berovingtaxi
© BON/ tekst en foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):