dinsdag, 20. december 2005 - 7:53

Veilig de feestmaand door!

Borsele/Goes

In vele woningen en bedrijven krijgt de kerstsfeer steeds meer gestalte. Versieringen worden opgehangen, kerstbomen geplaatst en oude klassiekers klinken. Om ook in deze tijd veilig in een woning, bedrijf of instelling te kunnen verblijven heeft de brandweer de verplichtingen en adviezen voor brandveilig gebruik op een rijtje gezet.

Bedrijven en instellingen hebben te maken met gemeentelijke regelgeving, de bouwverordening. Deze regelgeving is door de brandweer toegelicht en in uitvoerbare aanwijzingen opgesteld in het document 'Feestversiering en brandveiligheid, een gezamenlijk streven!'. Hierin staan onder andere eisen aan het vrijhouden van nooduitgangen, het gebruik van natuurlijke kerstbomen, verlichting en de toepassing van kaarsen en open vuur.

Voor particulieren is een adviesdocument opgesteld met tips en trucs voor een veilige feestmaand: 'Veilige feestdagen bij u thuis'. Beide documenten zijn op te vragen bij het brandweerbureau Borsele-Goes (0113-238388 of 0113-276600).

Mocht er ondanks zorgvuldige voorbereidingen toch iets misgaan en er ontstaat brand, verlaat het pand en breng uzelf en anderen in veiligheid. Alarmeer de brandweer via 112.
Provincie:
Tag(s):